Van terreinontwerp tot realisatie - RVB-Engineering
RVB Infra

Onderzoek en terreinontwerp

Zoals bij elk project onderzoekt RvB Engineering de bodemgesteldheid en milieuzaken, nemen we vergunningstrajecten in behandeling, en maken we een terreinontwerp. Na alle onderzoeken en het in kaart gebracht hebben van de wensen van onze opdrachtgever, maken we een terreinontwerp met alle facetten aangegeven. Bestaande situaties en nieuwe situaties worden verwerkt in het ontwerp. We maken zowel een technisch terreinontwerp met bijvoorbeeld riolering, stroom, gas, elektra en alle andere civiele onderdelen. Ook maken we in het terreinontwerp desgewenst een routing, bebordingsplan en een indeling van de ruimtes. Ons streven is een zo efficiënt mogelijke ruimtebesteding, met een mooi uiterlijk. Zo houd u de uitstraling vriendelijk en de bedrijfsvoering optimaal. Voor Kurstjens in Grubbenvorst betekende dat een vloeistofdicht, sterk gefundeerd terrein, berekend op zeer zware belastingen van grote machines. Ook eindverharding moest tegen een stootje kunnen.

Realisatie infra

RvB heeft voor de terreinverharding haar specialisatie en vakmanschap mogen presenteren in de vorm van een compleet nieuwe constructie inclusief een onderhoudsvrije vloeistofdichte onder-afdichting. Deze vloeistofdichte vloer wordt aangelegd onder de terreinfundering. Door een onafhankelijke keuring bij aanleg, is er in de toekomst de zekerheid voor de opdrachtgever én bevoegd gezag dan beschadigingen aan de terreinverharding géén invloed meer hebben op de vloeistofdichte functie.

Als eindverharding is gekozen voor bedrijfsvloerplaten met daaronder een cementgebonden fundering. Dit zorgt, in tegenstelling tot een traditionele fundering, voor een zeer sterke constructie waarbij een lange levensduur een van de voordelen is. Door deze kwaliteit is er ook minder onderhoud nodig aan de eindverharding. Deze fundering wordt tijdens de engineering op maat samengesteld en berekend op onder andere de terreinbelasting en bodemgesteldheid. Ook dit project is turn-key opgeleverd.

Opdrachtgever: Kurstjens Grubbenhorst B.V.

Projecten

bekijk meer
Veluwe Transferium Harderwijk
Veluwe Transferium Harderwijk
Bekijk dit bericht
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Bekijk dit bericht
Vloeistofdichte verharding Riwald Recycling Almelo
Vloeistofdichte verharding Riwald Recycling Almelo
Bekijk dit bericht