Op- en overslag Terminal Bergambacht - RVB-Engineering
RVB Infra

Op- en overslag Terminal Bergambacht

Het familiebedrijf Op- en Overslag Terminal Bergambacht B.V. (OTB) is gespecialiseerd op het gebied van multimodaal transport. De nieuwe overslagkade, welke gevestigd is in het midden van de gemeente Krimpenerwaard, vormt een belangrijke schakel tussen weg- en watertransport.

Voor de realisatie van de nieuwe kade is RvB Engineering gevraagd een ontwerp te maken van een kadeconstructie. Hierbij moest ook gekeken worden naar een optimale aansluiting op het aanliggende terrein, de raakvlakken met naastgelegen bebouwing én de ontwikkelingen van de nog te realiseren overnachtingshaven.

In het schetsontwerp zijn een drietal varianten beschouwd. Namelijk een traditioneel verankerde damwandconstructie, een steigerconstructie én een kadeconstructie met ontlastvloer. Voor alle varianten is een kostenraming gemaakt en een multi criteria analyse (MCA) uitgevoerd. In een adviesrapport zijn de drie varianten opgenomen. De vele raakvlakken, de gewenste fasering en de hoge wateroverspanning zorgen de voor de nodige uitdagingen voor ons team.

Op basis van de verschillende ontwerpen, met daarbij de gemaakte uitwerkingen, heeft de opdrachtgever een keuze kunnen maken voor één van de drie varianten (traditionele verankerde damwandconstructie) welke verder uitgewerkt is tot een DO ontwerp. De overslagkade heeft een lengte gekregen van 240 meter en kent een diepgang van 5 meter.

Projecten

bekijk meer
Op- en overslag Terminal Bergambacht
Op- en overslag Terminal Bergambacht
Bekijk dit bericht
DHSS Den Helder
DHSS Den Helder
Bekijk dit bericht
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Bekijk dit bericht