Fundering atletiekbaan Zaanstad - RVB-Engineering
RVB Infra

Fundering atletiekbaan Zaanstad

In opdracht van Antea is RvB aangetrokken voor de bouw van een onderheide fundering atletiekbaan Zaansta op het nieuwe sportpark De Omzoom. Op het nieuwe sportcomplex worden vijf korfbalvelden, een honk- en softbalveld en een kunststof atletiekbaan aangelegd. In de veenrijke grond van Assendelft is een onderheide fundering cruciaal voor het bouwen van de Fundering atletiekbaan Zaanstad. De eisen van zettingen staan altijd in de schijnwerpers. Zo ook bij de realisatie van deze atletiekbaan. Deze moet ten allen tijde strak en vlak blijven, in het belang van de sporters. Onze inventieve fundering en overtuigende onderbouwing was de winnende oplossing. Nuchtere aanpak en kennis van de bodem maakt RvB een betrouwbare partner.

Onderheide fundering

Met een bodemgesteldheid waar 18 meter diep veen in de grond zit, is dit terrein zeer slecht draagkrachtig. De wens van Antea hier een atletiekbaan te bouwen, eist de toepassing van inventief uitgedachte funderingsconstructies. RvB had de oplossing voor een besparend, 10 jaar gegarandeerd palenplan. We brachten een cementgebonden funderingsmateriaal aan voor de heistelling van 80 ton. Deze constructie kent een zeer hoge sterkte, en wordt op maat ontwikkeld bij elk project. Na de realisatie van deze fundering is het hele terrein voorzien van heipalen. Tot slot realiseerde RvB de laatste fundering op de palen en kon de afwerking beginnen. Zo ontstaat er een onderheide fundering, welke zettingsvrij te noemen is.

Zettingsvrije constructies

Onze zettingsarme constructie is een opvallend effectieve oplossing. We hebben al bij diverse projecten bewezen dat onze fundering ongeëvenaard is. Wat vandaag nog een onstabiele klei- of veenbodem is, kan morgen een duurzaam verhard terrein zijn. Door ons specialisme in het ontwerp en realisatie van een zettingsvrije constructie kunnen we hier onze kwaliteit bewijzen. Omdat de verharding dankzij de zettingsvrije constructie goed gefundeerd is, is het risico op scheuren en verzakkingen de eerste 10 jaar niet aan de orde. Daarmee is de keuze voor onze oplossing een winstpunt voor de lange termijn.

Opdrachtgever: Antea Group B.V.

Projecten

bekijk meer
Veluwe Transferium Harderwijk
Veluwe Transferium Harderwijk
Bekijk dit bericht
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Bekijk dit bericht
Vloeistofdichte verharding Riwald Recycling Almelo
Vloeistofdichte verharding Riwald Recycling Almelo
Bekijk dit bericht