Engineering bouw containerterminal Moerdijk - RVB-Engineering
RVB Infra

Engineering en realisatie

RvB ontwerpt containerterminals met unieke combinaties van producten, oplossingen en andere vernuften. Funderingsconstructies welke zeer hoge belastingen kunnen dragen, vaak in combinatie met slecht draagkrachtige bodems. Daarvoor hebben we de afgelopen jaren inventieve oplossingen bewezen in noemenswaardige projecten, zoals deze container terminal in Moerdijk.

Een olie-/benzineafscheider van ca. 350ltr per seconde, de vloeistofdichte riolering voor hemelwater, vuilwater en terreinwater en de fundering is voor dit project uitgedacht door RvB Engineering. Ook de grondbalans, werktekeningen, het definitieve hoogteplan en het inmeten namen we voor onze rekening. Vooraf hebben we het asfalt onderzocht op het gehalte van teer, en hebben we bodemonderzoek gedaan.

Onderhoudsvrij vloeistofdicht

Ongeacht de beschadigingen die er aan de verharding van deze container terminal optreden bij gebruik, is en blijft het terrein altijd vloeistofdicht. De oplossing van onze vloeistofdichte terreinen is ook hier verwerkt onder het hele terrein. Dit is een onder afdichting welke onder het terrein functioneert als vloeistofdichte voorziening. Bij de aanleg vind er een keuring plaats, waarna de verklaring wordt afgegeven en er nooit meer onderhoud uitgevoerd hoeft te worden ten einde het terrein vloeistofdicht te houden.

Engineering bouw container terminal

Als specialist in civiele engineering en ruime ervaring in de bouw van container terminals, zijn we de juiste partner bij de voorbereidende engineering én de realisatie van de container terminal. Als infraspecialist hebben we dus alles in huis voor een gestroomlijnde planning en een perfect eindresultaat. De terminal van Stolt in Moerdijk realiseerde we met de kracht van creativiteit. Verschillende divisies, gedurende het project verweven met elkaar.

Opdrachtgever: Cordeel Nederland B.V.

Projecten

bekijk meer
Veluwe Transferium Harderwijk
Veluwe Transferium Harderwijk
Bekijk dit bericht
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Bekijk dit bericht
Vloeistofdichte verharding Riwald Recycling Almelo
Vloeistofdichte verharding Riwald Recycling Almelo
Bekijk dit bericht