Maatschappelijk verantwoord ondernemen | RVB Engineering
RVB Infra

Duurzaam ondernemen

Als civiel engineeringsbureau en eindverantwoordelijke bij infra projecten, hebben we de keuze in het gebruik van de soorten bouwstoffen die er zijn. Jaarlijks worden miljoenen tonnen gewonnen zand gebruikt bij de bouw van wegen, terreinen, gebouwen en kunstwerken. RvB streeft naar zo veel mogelijk hergebruik van bestaande materialen. Dit brengen we in de praktijk door óf bestaande grond op te waarderen tot bruikbare producten, óf minerale reststromen te gebruiken als funderingsmateriaal in onze projecten.
Hierdoor gebruiken we zo min mogelijk nieuw materiaal en geven we reststromen een tweede leven. Door onze toegevoegde innovatie geven we deze stromen een hogere waarde dan traditionele materialen. Hierdoor besparen we op nieuwe materialen, reduceren we CO₂- uitstoot en verhogen we de levensduur.

 

Sponsoring

Elk jaar weer steunen we diverse stichtingen. Zoals de stichting Woord en Daad. Door hen werken we mee aan armoedebestrijding vanuit christelijk perspectief. Niet alleen in de bekende delen van Afrika, maar ook in Zuid-Amerika en Azië. En Naast deze terugkerende sponsoring steunen we verschillende projecten. Zoals de Puzzelgids 2016 van Stichting Opkikker. Deze stichting helpt gezinnen met een langdurig ziek kind om het ziek zijn een moment te vergeten tijdens Opkikkerdagen. Elke Opkikkerdag is uniek en alles kan: helikopter vliegen, boeven vangen met de politie of zomaar een middagje in de zandbak spelen. We werken mee aan de Puzzel- & Kleurgids, welke eind 2016 wordt uitgereikt aan alle kinderen op de kinderafdelingen en poliklinieken van het St. Jansdal Ziekenhuis en het Medisch Centrum Zuiderzee.

Projecten

bekijk meer
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Bekijk dit bericht
Veluwe Transferium Harderwijk
Veluwe Transferium Harderwijk
Bekijk dit bericht
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Tankterminal VOPAK Eemshaven
Bekijk dit bericht